Wie zijn wij?

Atlantisch Aarschot VZW is een actieve duikschool die is opgericht in het jaar 1978 door enkele gepassioneerde duikers. Onze school heeft een 100-tal leden, al dan niet afkomstig uit onze Hagelandse stad.

Op wereldvlak is onze duikschool aangesloten bij de CMAS. In België wordt CMAS vertegenwoordigd door de BEFOS die op zijn beurt is onderverdeeld in NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport) en haar Franse tegenhanger LIFRAS.

Trainingen:
Elke week wordt er 2X getraind:
– Dinsdagavond van 21:00 uur tot 22:00 uur
– Zaterdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur
Waar?
-> Stedelijk Zwembad Aarschot

Bent u geïnteresseerd?
Kom dan gerust eens langs en spreek onze lesgevers aan.
Na een GRATIS proefles/initiatie kunt u zich dan al dan niet aansluiten.

Activiteiten:

-WEKELIJKS worden er door onze ‘maandverantwoordelijken’ duiken gepland op zaterdag en/of zondag.
Tijdens de wintermaanden gaat onze voorkeur meestal uit naar het duiken in steengroeven. Vanaf april worden de Oosterschelde duikplaatsen terug bezocht.

Doel van deze activiteit:
Al onze leden de mogelijkheid te bieden in groepsverband te duiken en van elkaars vaardigheden te leren. Dit is dan ook erg bevorderlijk voor het sociale leven binnen de school.

-JAARLIJKS in de maand augustus worden onze nieuwbakken leerlingen, aspirant duikers vergast op een heerlijke BBQ na te zijn GEDOOPT onder het alziend oog van onze eigenste “NEPTUNUS”.
Verder wordt er tijdens de SEPTEMBER-maand een weekend georganiseerd in Nederland, waar massaal kan worden gedoken en gefeest.

Voor meer informatie kan je steeds een mailtje sturen aan info@atlantis-aarschot.be of een bezoekje aan ons brengen tijdens één van onze trainingen.